Over

Over Rene
Ik ben Rene aan het Rot, eigenaar van rijschool Zwolles en dus tevens je betrouwbare rijinstructeur.

De rijlessen die ik geef zijn op een enthousiaste en vrolijke maar leerzame manier. Ik zal jou op een positieve manier benaderen. Bedenk dat een fout maken kan en mag tijdens de rijles. Daarom zit je ook in een lesauto.

Een instructeur zit er niet voor niets naast. Naast dat ik jouw instructeur ben, ben ik ook jouw coach voor het krijgen van zelfvertrouwen achter het stuur. Uit onderzoek en ervaring blijkt dat dit een erg belangrijke factor is voor het goed leren auto rijden en het halen van jouw rijbewijs.

Over de auto
Je lest in een Mazda CX-30 handgeschakeld benzine. Dit is een luxe auto compleet met navigatie en moderne innovatieve hulpmiddelen. Ook vanuit het CBR wordt er in de toekomst meer met deze hulpmiddelen geëxamineerd.

Rijschool Zwolles heeft voor een benzine auto gekozen, omdat veel leerlingen na het behalen van hun rijbewijs in een benzine auto gaan rijden. Het grote voordeel is dat je dan al gewend bent aan een benzine auto. Hiernaast is benzine milieuvriendelijker dan diesel.

Als je in een handgeschakelde auto je rijbewijs haalt , zoals deze Mazda is, mag je in elke auto rijden dus ook in een automaat , andersom als je in een automaat je rijbewijs haalt mag je alleen maar in automaat auto rijden.

De auto is ook ideaal voor de bijzondere verrichtingen.

Over ophalen en wegbrengen
Ik wil je het zo makkelijk mogelijk maken. Daarom is het bij mij mogelijk om je thuis te laten ophalen en bijvoorbeeld op school te laten afzetten. Ik kan je bijvoorbeeld ook bij een bushalte of het station ophalen of bij een bushalte of het station afzetten. Heb je een vraag over het ophalen en / of wegbrengen? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.
Over de LeerlingApp

Rijschool Zwolles maakt gebruik van de “LeerlingApp”. Dit is een App waarmee leerlingen en hun ouders de lesplanning en financiën digitaal kunnen inzien en beheren dit is een onderdeel van de digitale Rijschoolplanner (administratie).

Hiernaast kun je snel en makkelijk zien hoeveel rijlessen je nog tegoed hebt en wanneer de rijlessen gepland staan etc.

Als service krijg je vlak voor de rijlessen automatisch telefonische herinneringsberichten.

Ook kunnen leerlingen en ouders snel inzien welke facturen er zijn en wat de betalingsstatus is van iedere factuur. Wanneer er openstaande facturen zijn kunnen deze eenvoudig via iDEAL wordt voldaan.

Bovendien kan de leerling zijn digitale vorderingenkaart raadplegen. Hiermee kan een leerling snel zien wat de scores per onderdeel per les zijn en hoe snel de vorderingen verlopen.

Ook kun je via de “LeerlingApp” eventueel opgegeven huiswerk met instructievideo’s inzien.

De “LeerlinApp” is een applicatie die voor de leerling en ouders gratis is te downloaden voor Apple- en Android-telefoons.

Samenvattend heeft de LeerlingApp de opties en mogelijkheden:

– Inzage in de lesplanning en historie
– Overzicht van facturen en betalingen
– Inzage in de vorderingenkaart
– Eventuele interactieve voorbereiding op de volgende rijles.

Vanaf nu kun je je ook aanmelden om via de LeerlingApp je theorie te leren de kosten hiervan zijn € 49,-. Je hebt dan een complete theorie opleiding namelijk:

1 Examendatum
Alles begint met de examendatum. Jij geeft in de app aan wanneer het theorie-examen plaatsvindt.
De app geeft aan wat je per week moet doen om de theorie te leren. Ook als het examen nog niet is aangevraagd kan jij met de theorie beginnen.

2 Hoofdstukken lezen & filmpjes kijken
De complete theorie-opleiding zit in de app. Je neemt iedere dag een aantal hoofdstukken door met video’s en uitleg. De theoriestof bevat allemaal korte onderdelen zodat jij in een paar minuten een onderdeel kan leren. Onderweg, in een tussenuur of thuis op de bank: overal kan jij je theorie leren.

3 Deeltoetsen maken
In een deeltoets check je of je de theorie begrepen heeft en weet toe te passen. In de opleiding zijn er 32 verschillende deeltoetsen met tientallen vragen.
Je ziet direct of zijn antwoord goed is. Bij een fout antwoord krijg je de uitleg nogmaals te zien.

4 Examentraining
Jij kan je nóg beter voorbereiden op het CBR theorie-examen met de examentraining. Deze examens zijn exact zoals bij het CBR en bestaan uit gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht.

Over beginnen vanaf 16,5 jaar
Vanaf 1 November 2011 is 2toDrive gestart. Dit houdt in dat je al vanaf je 16,5 jaar rijlessen mag gaan volgen. Daarin tegen mag je theorie-examen doen vanaf 16 jaar. Zodra je 17 jaar bent geworden, mag je praktijkexamen doen. Als je geslaagd bent voor je rijbewijs mag je tot dat je 18 jaar bent geworden alleen rijden onder begeleiding van een zelf opgegeven begeleider. Je mag hiervoor maximaal 5 begeleiders opgeven.
Over het machtigen voor het inplannen van een rijexamen
Het afgeven van een machtiging regel je via het CBR (https://www.cbr.nl/11191.pp) met jouw DigiD code (www.digid.nl).
Om je rijschool te kunnen machtigen heb je het rijschoolnummer nodig. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd.
Over het opfrissen van je rijvaardigheden
Je kunt ook mij terecht voor opfrislessen. Deze zijn bedoeld om je rijvaardigheden op te frissen als je een lange tijd niet gereden hebt. Er is steeds vaker behoefte aan opfrislessen.
Over cadeaubonnen
Het is erg leuk om kinderen of kleinkinderen (of iemand anders) een cadeaubon voor één of meerdere lessen cadeau te doen. Hierdoor bieden wij ook de mogelijkheid om een cadeaubon cadeau te doen.

Neem voor de mogelijkheden contact op.

Over faalangst of examenvrees
Sinds 21 juni 2017 ben ik gecertificeerd om mensen met faalangst of examenvrees autorijles te geven. Dus heb je faalangst of examenvrees? Of ken je iemand met faalangst of examenvrees? Neem dan contact met mij op. Ik help namelijk graag mensen met faalangst of examenvrees om het rijbewijs te halen.
Over Whatsapp
Communiceren via Whatsapp is erg populair. Daarom kun je ook snel en makkelijk Whatsappen met Rijschool Zwolles via: 06 – 12 95 42 14. (Bellen mag natuurlijk ook)
Over Rene in het nieuws
Hieronder vind je linkjes naar nieuwsberichten over Rene:

Binnen zes maanden een goedlopende rijschool (Rijschoolvandaag.nl)

Over het praktijkexamen
Tijdens het praktijkexamen toetst de examinator of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

 • je beheersing van de auto
 • kijkgedrag
 • of je goed voorrang verleent
 • inhalen
 • in- en uitvoegen
 • rijden op kruispunten en rotondes
 • verrichtingen

Het praktijkexamen duurt ongeveer 55 minuten inclusief de rit van 35 minuten.

Praktijkexamen tips
Hier een aantal handige tips voor het praktijkexamen!

 • Zorg dat je uitgerust deelneemt aan het examen
 • Ga van tevoren geen vol uur rijden, dit vermindert concentratie op je praktijkexamen, rijd max 30 minuten voor het examen en niet langer
 • Zorg dat je op tijd in het examencentrum bent om eventueel nog te ontspannen of een toiletbezoek te kunnen nemen of eventueel gestrest je sigaretje buiten oproken
 • Denk niet dat je bij een ingreep in het praktijkexamen direct gezakt bent, dit is namelijk niet waar
 • Eet een banaan, daar zit vitamine B in en daar word je rustiger van
 • Ga niet anders rijden dat je geleerd hebt. Ga niet extra veel kijken of extra voorzichtig rijden. Doe alsof het een les is en doe alles wat je in die les ook zou doen.

Hopelijk heb je wat gehad aan deze praktijkexamen tips, heb je zelf een goede tip? Laat het ons dan weten!

Over digitale theorie
Tegenwoordig mag je al vanaf je 16e je theorie-examen doen en vanaf 16,5 jaar kun je al rijlessen nemen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen doen en rijden onder begeleiding van een coach.

Voor het theorie-examen is er maar één goede manier om je voor te bereiden: de auto theorie oefenen. Op mijn webshop vind je producten die jou daarbij kunnen helpen: boeken, een Speedtraining die bestaat uit 14 hoofdstukken die elk 10-15 minuten in beslag nemen, en online examentrainingen.

We weten één ding zeker: als je daar bij je studie gebruik van maakt, maak je een behoorlijk grote kans dat je slaagt.

Klik hier om naar de webshop te gaan (De link staat ook boven aan deze website).

Over hoe het theorie examen eruit ziet
Je auto theorie-examen wordt afgenomen op één van de vele CBR-locaties die verdeeld zijn over heel Nederland. In een soort van klaslokaal doe je met andere kandidaten het theorie-examen.

Je kan verzocht worden om je mobiele telefoon bij de ingang van het klaslokaal achter te laten in een poging om fraude (lees: spieken) te voorkomen.

Voor het gewone theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Bij het onderdeel gevaarherkenning krijg je 8 seconden per vraag.

Bij de onderdelen kennis en inzicht is geen tijd per vraag ingesteld. Je kunt zelf je tijd indelen. Voor het onderdeel kennis krijg je ongeveer 8 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden. Voor het onderdeel inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden.

Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten. Hier krijg je 5 minuten extra tijd voor het onderdeel kennis en 10 minuten extra tijd voor het onderdeel inzicht.

Over de 41% die maar slaagt voor de auto theorie...
Het auto theorie-examen is berucht. Dat komt omdat er eigenlijk maar weinig mensen slagen. Slechts 41% van de kandidaten lukt het.

Daar worden ook mensen bijgerekend die voor de tweede of derde keer hun examen doen. Dat lage percentage komt doordat mensen het examen onderschatten of omdat ze zich niet goed genoeg voorbereiden.

Als jij niet tot die categorie wilt behoren, ga je aan de slag met onze slimme producten die je kunt bestellen in onze webshop.

In onze webshop vind je online- en offlineprogramma’s waarmee je de auto theorie kunt oefenen.

Vaak zitten er oefenexamens bij zodat je jouw kennis en score meteen kunt testen.

De meest effectieve programma’s maken maximaal gebruik van nieuwe media en zien er hetzelfde uit als het daadwerkelijke CBR-examen.

Over het oefenen voor je auto theorie
Slecht geslapen, klamme handen, een black-out: het is heel gebruikelijk dat mensen gespannen zijn voor hun theorie-examen.

Als je dit niet wilt, hebben we goed nieuws voor je. Als je ervoor kiest de auto theorie te oefenen met deze producten in onze theorieshop zul je minder gespannen zijn bij het theorie-examen.

Logisch ook, aan de ene kant weet je dankzij onze programma’s hoe het examen eruitziet. En aan de andere kant weet je zeker dat de theorie goed bij je blijft hangen.

Eigenlijk heb je dankzij onze oefenexamens al regelmatig examen gedaan, je kent dus het klappen van de zweep.

Over de producten in de theorieshop
Je hebt bij ons de keuze uit allerlei theorieboeken en materialen waarmee je je auto theorie kunt oefenen.

Voor de Speedtraining en online oefenexamens krijg je meteen na betaling een wachtwoord toegestuurd, zodat je direct aan de slag kunt.

Vanzelfsprekend vindt de betaling via een beveiligde verbinding plaats.

Je betaalt vertrouwd via iDEAL: met je eigen bankrekening dus.

Tijd om in actie te komen! Plaats nu je bestelling in de theorieshop en oefen direct je auto theorie.

Over de informatie die hierboven niet bijstaat
Mis je hierboven nog informatie? Of wil je iets weten waar ik nog geen antwoord op heb gegeven?

Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder!

"Heb je een vraag over het nemen van autorijlessen? Of wil je meer weten over wat Rijschool Zwolles voor je kan betekenen? Neem contact met mij op en ik help je graag verder!"

Rene aan het Rot

"Op weg naar jouw succes!"

Les Aanvragen

Heb je interesse in een eerste les? Op deze manier kun je ervaren of ik de juiste rij instructeur voor je ben. Vraag geheel vrijblijvend een eerste les aan. Ik help je graag op weg.

Neem Contact Op

Heb je een vraag over het nemen van autorijlessen? Neem dan contact met mij op via 06 - 12 95 42 14 of verstuur een bericht via het contactformulier. Ik help je graag verder!